با هدف آشنایی با ظرفیت‌های دانشگاه میبد در جذب دانشجویان بومی؛

جلسه‌ی هم‌اندیشی مشاوران تحصیلی متوسطه‌ی دوم شهرستان میبد با اساتید گروه مهندسی مواد دانشگاه میبد برگزار شد

21 Jul 2024

News Code: 218336

View Count : 7549

جلسه‌ی هم‌اندیشی مشاوران تحصیلی متوسطه‌ی دوم شهرستان میبد با اساتید گروه مهندسی مواد دانشگاه میبد برگزار شد

به همت انجمن علمی دانشجویی مهندسی مواد دانشگاه میبد و با هدف آشنایی با ظرفیت‌‎های دانشگاه میبد در جذب دانشجویان بومی، نشست هم اندیشی مدیران دانشگاه و گروه مهندسی مواد با مشاوران تحصیلی متوسطه دوم شهرستان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه میبد، به همت انجمن علمی دانشجویی مهندسی مواد دانشگاه میبد و با هدف آشنایی با ظرفیت‌های دانشگاه میبد در جذب دانشجویان بومی، نشست هم‌اندیشی مدیران دانشگاه و گروه مهندسی مواد با مشاوران تحصیلی متوسطه‌ی دوم شهرستان برگزار شد.
در ابتدای این جلسه، دکتر عباس نیک‌نژاد -رئیس دانشگاه- به معرفی دانشگاه میبد و دستاوردهای آن در سال‌های اخیر پرداخت.
وی ارتقـاء رتبـه‌ی دانشگاه میبد در نظام رتبه‌بندی دانشگاه‌ها را نتیجـه‌ی تلاش خستگی‌ناپذیر اعضای هیئت علمی این دانشگاه برشمرد و «ارتقـاء کیفیت آموزش» از بُعد علمی، آزمایشگاهی و عملی را به‌عنوان خط‌مشی دانشگاه میبد در سال‌های اخیر بیان نمود.
دکتر نیک‌نژاد هم‌چنین دستاوردهای آموزشی و صنعتی گروه مهندسی مواد در سال‌های اخیر و به‌ویژه، ارتباطات بین‌المللی آن‌را به عنوان یکی از نقاط قوت و نشانـۀ عملکرد قوی اساتید این گروه برشمرد.
در ادامه، هر یک از معاونین دانشگاه، مزیت‌های نسبی انتخاب دانشگاه میبد به‌عنوان اولویت اول دانش‌آموزان بومی و میبدی را از نقطه‌نظرهای مختلف بیان نمودند.
در ادامه، دکتر سمیه‌السادات موسوی -رئیس دانشکده‌ی فنی و مهندسی-، به سرعت رشد و توسعـه‌ی جوان‌ترین دانشکده‌ی این دانشگاه از نظر راه‌اندازی رشته‌گرایش‌های کارشناسی و تحصیلات تکمیلی و جذب اعضای هیئت علمی توانمند اشاره نمود و با توجه به جایگاه شهرستان میبد در صنایع مختلف، به‌ویژه صنعت سرامیک، امکان توسعـه‌ی بیشتر رشته‌های فنی مهندسی در دانشگاه میبد و به‌ویژه در حـوزه‌ی مهندسی مواد و متالورژی را مطرح کرد.
در پایان کسب افتخارات دانشجویان دانشکده‌ی فنی و مهندسی ازجمله نایب قهرمانی تیم رباتیک در مسابقات کشوری و رتبه‌های درخشان دانشجویان در کنکور کارشناسی‌ارشد و دکترا و آزمون‌های استخدامی کشوری را مرهون تلاش‌های اساتید فرهیخته دانشکده و کیفیت بالای تدریس آنان دانست.
در این جلسه، هم‌چنین طرح بورسیـه‌ی صنعتی و امکان استخدام و اشتغال دانشجو از بدو ورود به دانشگاه به‌عنوان یکی از جـاذبه‌های دانشگاه میبد برای دانش‌آموزان بومی مطرح شد و گزارشی از استقبال خوب صنایع شهرستان میبد در اعلام ظرفیت بورسیـه‌ی دانشجویان ورودی مهر 1403 ارائـه شد.
سپس، دکتر مصطفی علیزاده مدیر گروه مهندسی مواد داشگاه میبد، ظرفیت‌های بی‌نظیر صنعتی موجود در شهرستان میبد و اردکان و به‌طور کلی، استان یزد در دو زمینه‌ی مهندسی سرامیک و مهندسی ریخته‌گری را نام برد و بیان کرد که این دو (ریخته‌گری و سرامیک)، اولویت اساسی گروه مهندسی مواد دانشگاه میبد از ابتدای تأسیس در سال 1395 تاکنون بوده است.
وی هم‌چنین با توجه به جایگاه عالی مواد الکترونی به عنوان یک گروه خاص از مواد پیشرفته‌ی کاربردی، جهت‎‌گیری جدید گروه مهندسی مواد دانشگاه میبد را به سمت مقولـه‌ی «مواد الکترونی و الکتروسرامیک‌ها» برشمرد و اعلام کرد که دانشگاه میبد در تلاش است تا آزمایشگاه تحقیقاتی مشترکی با دانشگاه «هانگژو دیانزی» کشور چین با عنوان مـواد و دستگاه‌هـای الکتـرونی (International Joint Research Laboratory on Electronic Materials and Devices) تأسیس نماید و رایزنی‌ها بین دو طرف در جریان است.
دکتر علیزاده هم‌چنین با بیان این‌که اعضای هیئت علمی گروه مهندسی مواد دانشگاه میبد همگی از اساتید توانمند و با رزومـه‌ی بسیار خوبی در سطح کشور و بین‌الملل هستند، کیفیت تدریس رشته‌ها و زمینه‌های مهندسی مواد در هر دو مقطع کارشناسی و کارشناسی‌ارشد (گرایش‌های ریخته‌گری و الکتروسرامیک) را هم‌تراز دانشگاه‎‌های بزرگ ایران برشمرد و قبولی روزافزون دانشجویان کارشناسی مهندسی مواد دانشگاه میبد در مقطع کارشناسی‌ارشد در دانشگاه‌های معتبری، هم‌چون دانشگاه علم و صنعت ایران را دلیلی بر این مدعا دانست.
مدیر گروه مهندسی مواد دانشگاه میبد گفت: درصد قابل‌توجهی از دانشجویان کارشناسی دانشگاه میبد، مایل به ادامه‌ی تحصیل در مقطع کارشناسی‌ارشد در همین دانشگاه هستند که دلیل دیگری بر کیفیت بالای هر دو مقولـه‌ی آموزش و پژوهش در گروه مهندسی مواد است.
در ادامه، مشاورین تحصیلی حاضر در جلسه، نقطه‌نظرات خود را بیان نمودند که اهم آنها به‌ شرح زیر است:
1) توانمندی‌های دانشگاه میبد در ارائـه رشته‌های کاربردی و مهمی هم‌چون مهندسی مواد و متالوژی باید به‌نحو مطلوبی بین دانش‌آموزان میبدی و به‌ویژه، به خانواده‌های آن‌ها معرفی گردد. این مسأله تاکنون به‌طور خاص، پیگیری نشده است و شناخت کافی از دانشگاه میبد و رشته‌های آن و قابلیت‌ها و مزیت‌های هر رشته در بین دانش‌آموزان بومی ایجاد نشده است. در همین راستا، پیشنهاد شد تا بازدیدهایی از دانشگاه میبد برای دانش‌آموزان و خانواده‌های آن‌ها در سطح شهرستان و استان یزد فراهم گردد.
2) دانشگاه میبد از ظرفیت معرفی رشتـه‌ی کارشناسی مهندسی مواد و متالوژی در مدارس متوسطه‌ی دوم و به‌ویژه، در ماه‌های پایانی هر سال به‌صورت حضور فعال‌تر اعضای هیئت علمی گروه مهندسی مواد در مدارس استفاده نماید.
3) دانشگاه میبد می‌تواند متولی برگزاری بازدیدهایی با حضور دانش‌آموزان میبدی از کارخانجات مختلف شهرستان میبد و اردکان و سایر نقاط استان یزد مرتبط با علم و مهندسی مواد باشد و توضیحات تخصصی هر کارخانه توسط اعضای هیئت علمی دانشگاه میبد ارائه گردد.
4) دانشگاه میبد با ارائـه‌ی مشوق‌هایی مانند بورسیه‌ی صنعتی برای تمامی دانشجویان و نه لزوماً دانشجویان نخبه، دانش‌آموزان را به انتخاب دانشگاه میبد به‌عنوان اولویت اول خود ترغیب نماید.
5) دانشگاه میبد برای معرفی بیشتر خود به دانش‌آموزان میبدی، تعدادی مسابقه‌ی جذاب برای دانش‌آموزان، با محوریت دانشگاه میبد و در محل دانشگاه میبد برگزار نماید.
با توجه به آن‌که مهندسی مواد یک رشته‌ی مادر و جامع مهندسی است که پیشرفت بسیاری از زمینه‌های تکنولوژیک نوظهور منوط به پیشرفت در ساخت مواد مرتبط با آن زمینه است، اعضای هیئت علمی دانشگاه میبد از مشاوران خواستند تا دانش‌آموزان را نسبت به پتانسیل‌های زیاد پژوهش در حوزه‌های گسترده‌ی مهندسی مواد و متالورژی و بازار کار جذاب آن در منطقه آشنا نمایند. هم‌چنین، به دانشجویان و خانواده‌های آنها یادآوری شود که تحصیل در مقطع کارشناسی، یک مسألـه‌ی چند بُعدی است که دانشگاه و شهر محل تحصیل، تنها یک بُعد آن است که اگر چه مهم است، اما ابعاد اجتماعی و فرهنگی تحصیل در یک شهر دوردست نیز باید هم‌زمان مدنظر قرار گیرد.
هم‌چنین، بر اساس نتایج کنکور کارشناسی‌ارشد سال‌های اخیر، تأکید شد درصورتی که دانشجویان حین تحصیل، به میزان معمول و متعارف در این رشته وقت بگذارند، به‌راحتی می‌توانند با شرکت در کنکور کارشناسی‌ارشد، در یکی از سیزده گرایش مختلف و متنوع از مجموعه گرایش‌های کارشناسی‌ارشد مهندسی مواد (ریخته‌گری، شناسایی و انتخاب مواد مهندسی، سرامیک، خوردگی و حفاظت از مواد، جوشکاری، شکل‌دادن فلزات، استخراج فلزات، نانومواد، مهندسی پزشکی بیومتریال، مهندسی بافت، مواد مرکب، متریونیک (مواد الکترونی) و الکتروسرامیک) در دانشگاه‎های بسیار معتبر استان تهران، شیراز و اصفهان ادامه تحصیل دهند و با توجه به خوش‌نامی دانشگاه میبد و شهر میبد، تحصیل آنها می‌تواند تا مقطع دکتری به‌طور پیوسته ادامه یابد.
در پایان، مشاوران از آزمایشگاه‌های مرتبط با گروه مهندسی مواد و دانشکده‌ی فنی و مهندسی بازدید به‌عمل آوردند. قرار شد برگزاری چنین جلساتی در آینده نیز پیگیری شود.